|
|
|
... összeálljon, s tortaformában megsütjük. Eredetileg lángosnyi darabokat szaggattak belőle, és a tűzhely lapján sütötték meg.
Töltött csucsogó gloncskával
Hozzávalók: alaposan kimosott, vastag disznóbél; a töltelékhez: 1 kg krumpli, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, bors ízlés szerint, 1-2 ek. liszt, 2 ek. olaj + a tepsi kikenéséhez, kb. 70 dkg füstölt o... |
2018-01-17 14:37:20 |
|
|
|
|
|
|
...
A gyömbér -mint gyógyszer és ötletek ,hogy mit készíthetünk belőle.....
Marika levélben...
GYÖMBÉR - A MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY
Gyömbér-növény
A gyömbér gumós gyökerű, trópusi évelő növény.
Minden évbe... |
|
2016-12-12 17:59:33 |
|
|
|
|
|
|
... limonádénak)
akkor van kész, amikor már nem habzik
aki fél, hogy nem... |
2016-10-25 11:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... -
Kerekre nyitotta a csöppség a szemét:
- Minek szedetted le a házunk tetejét?
Hó is hullongázik, eső is szemezik,
A mi padlásunkra az most mind beesik:
Elázik a bábum kimosott ruhája,
Vasárnap délután mit adok reája?
Mint amikor nap süt a jeges ereszre,
A király jégszive harmatot ereszte.
Szemében buggyan ki szivének harmatja,... |
|
2016-01-22 19:00:13 |
|
|
|
|
|
|
... emészthetővé válik. Akik pedig tejet árulnak, akár tehenészetből hozzák azt, akár az otthoni istállóból, rendszeresen ellenőriztetik az állatorvossal a termék minőségét. Csupán a nem megfelelően kimosott edény révén kerülhet bele kórokozó.
Tejszín készítése
A tejet lábosba öntve és pár óráig állni hagyva feljön a felszínére a tejszín, ami nem más, mint a tejzsír. A... |
|
2015-06-04 06:55:41 |
|
|
|
|
|
|
... emészthetővé válik. Akik pedig tejet árulnak, akár tehenészetből hozzák azt, akár az otthoni istállóból, rendszeresen ellenőriztetik az állatorvossal a termék minőségét. Csupán a nem megfelelően kimosott edény révén kerülhet bele kórokozó.
1. TEJSZÍN.
A tejet lábosba öntve és pár óráig állni hagyva feljön a felszínére a tejszín, ami nem más, mint a tejzsír. Az ... |
2014-08-12 16:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel felöntjük, és az edény aljáról feloldjuk vele a letapadt ízletes anyagokat. Hozzáadjuk a 1x1 centisre felkockázott tarját, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a szükség szerint kimosott, kissé felaprított savanyú káposztát, jól összekeverjük, beledugdossuk a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Befedjük az edényt, és 120°C sütőben 3-4 órán keresztül főz... |
2014-05-30 08:03:28 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
... "medvehagyma-listás". Ezekbe a jövőben is csak medvehagyma mehet. Még véletlenül se tegyünk bele lekvárt vagy befőttet, mert az is medvehagymaízű lesz. Én is elég nehezen hittem el, hogy a kimosott, kifőzött üvegbe töltött lekvárnak medvehagyma íze van, de így volt.
Egyszer a közeljövőben a medvehagyma-savanyításról is... Medvehagyma tartósítás II. itt
Medvehagy... |
2014-03-11 15:57:19 |
|
|
|
|
|
|
... kockára vágott szalonnát kisütjük. A kolbászt is megsütjük ennek a zsírján. Majd mindkettőt kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsíron, kevés víz hozzáadásával megpároljuk a kissé kimosott és apró darabokra vágott savanyú káposztát. Amikor a káposzta megpuhult, visszatesszük a szalonnát és a kolbászt. Erre halmozzuk a főtt tésztát. Az egészet összekeverjük. Tejföllel kínálju... |
2014-03-05 11:44:51 |
|
|
|
|