Belépés
Roma konyha
... összeálljon, s tortaformában megsütjük. Eredetileg lángosnyi darabokat szaggattak belőle, és a tűzhely lapján sütötték meg.


Töltött csucsogó gloncskával
Hozzávalók: alaposan kimosott, vastag disznóbél; a töltelékhez: 1 kg krumpli, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, bors ízlés szerint, 1-2 ek. liszt, 2 ek. olaj + a tepsi kikenéséhez, kb. 70 dkg füstölt o...
2018-01-17 14:37:20
A gyömbér -mint gyógyszer
...

A gyömbér -mint gyógyszer és ötletek ,hogy mit készíthetünk belőle.....

Marika levélben...
GYÖMBÉR - A MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY

Gyömbér-növény




A gyömbér gumós gyökerű, trópusi évelő növény.

Minden évbe...
2016-12-12 17:59:33
Eperdzsem
... limonádénak)
akkor van kész, amikor már nem habzik
aki fél, hogy nem...
2016-10-25 11:53:42
Móra Ferenc
... -
Kerekre nyitotta a csöppség a szemét:
- Minek szedetted le a házunk tetejét?
Hó is hullongázik, eső is szemezik,
A mi padlásunkra az most mind beesik:
Elázik a bábum kimosott ruhája,
Vasárnap délután mit adok reája?

Mint amikor nap süt a jeges ereszre,
A király jégszive harmatot ereszte.
Szemében buggyan ki szivének harmatja,...
2016-01-22 19:00:13
Utánozhatatlan ízek - tejtermékek készítése otthon
... emészthetővé válik. Akik pedig tejet árulnak, akár tehenészetből hozzák azt, akár az otthoni istállóból, rendszeresen ellenőriztetik az állatorvossal a termék minőségét. Csupán a nem megfelelően kimosott edény révén kerülhet bele kórokozó.

Tejszín készítése
A tejet lábosba öntve és pár óráig állni hagyva feljön a felszínére a tejszín, ami nem más, mint a tejzsír. A...
2015-06-04 06:55:41
Tejtermékek házilag
... emészthetővé válik. Akik pedig tejet árulnak, akár tehenészetből hozzák azt, akár az otthoni istállóból, rendszeresen ellenőriztetik az állatorvossal a termék minőségét. Csupán a nem megfelelően kimosott edény révén kerülhet bele kórokozó.

1. TEJSZÍN.
A tejet lábosba öntve és pár óráig állni hagyva feljön a felszínére a tejszín, ami nem más, mint a tejzsír. Az ...
2014-08-12 16:36:28
Székelykáposzta
... vízzel felöntjük, és az edény aljáról feloldjuk vele a letapadt ízletes anyagokat. Hozzáadjuk a 1x1 centisre felkockázott tarját, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a szükség szerint kimosott, kissé felaprított savanyú káposztát, jól összekeverjük, beledugdossuk a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Befedjük az edényt, és 120°C sütőben 3-4 órán keresztül főz...
2014-05-30 08:03:28
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni....
2014-05-28 10:28:11
Medvehagymaszezon van
... "medvehagyma-listás". Ezekbe a jövőben is csak medvehagyma mehet. Még véletlenül se tegyünk bele lekvárt vagy befőttet, mert az is medvehagymaízű lesz. Én is elég nehezen hittem el, hogy a kimosott, kifőzött üvegbe töltött lekvárnak medvehagyma íze van, de így volt.

Egyszer a közeljövőben a medvehagyma-savanyításról is... Medvehagyma tartósítás II. itt
Medvehagy...
2014-03-11 15:57:19
Savanyú-káposztás tészta
... kockára vágott szalonnát kisütjük. A kolbászt is megsütjük ennek a zsírján. Majd mindkettőt kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsíron, kevés víz hozzáadásával megpároljuk a kissé kimosott és apró darabokra vágott savanyú káposztát. Amikor a káposzta megpuhult, visszatesszük a szalonnát és a kolbászt. Erre halmozzuk a főtt tésztát. Az egészet összekeverjük. Tejföllel kínálju...
2014-03-05 11:44:51
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Móra Ferenc, MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY, Juhászné Szunyogh Mária, gyömbér -mint, tűzhely lapján, tepsi kikenéséhez, gyömbér gumós, házunk tetejét, most mind, bábum kimosott, jeges ereszre, király jégszive, otthoni istállóból, termék minőségét, tejet lábosba, edény aljáról, letapadt ízletes, szükség szerint, héját dobjuk, áztatás során, almahéj felpuhul, visszamaradt zsíron, kissé kimosott, káposzta megpuhult, főtt tésztát, egészet összekeverjük, székelykáposzta, ellenőriztetik, babérleveleket, utánozhatatlan, medvehagymaízű, visszatesszük, savanyításról, beledugdossuk, összekeverjük, tortaformában, állatorvossal, tehenészetből, hozzáadásával, barnacukorral, visszamaradt, közeljövőben, ízesíthetjük, rendszeresen, emészthetővé, készíthetünk, felkockázott, megpároljuk, tejtermékek, gyógynövény, kikenéséhez, medvehagyma, nádcukorral, hullongázik, padlásunkra, elkészítése, elrágcsálni, megfelelően, felaprított, limonádénak, ráreszeljük, gloncskával, összeálljon, töltelékhez, tartósítás, hozzáadjuk, felszínére, szaggattak, istállóból,
© 2013 TVN.HU Kft.